Restaurant Rascasse staat voor puur gastronomisch genot met oog voor presentatie, smaak en stijl,
overgoten met een bijzonder gevoel van gastvrijheid.
Bij mooi weer kun je volop genieten op het gezellige terras.
Chef Erwin Denys en gastvrouw Caroline Claeys, de uiterst sympathieke eigenaars, toverden het vroegere Café Jagersrust om tot een bijzonder succesvol maar erg toegankelijk restaurant. Dit sinds 2008.
Over ervaring en bagage gesproken...Caroline kreeg haar culinaire genen van thuis mee.
Haar ouders baatten jarenlang het befaamde restaurant La Souricière te Adinkerke uit.
Erwin deed scholing bij ettelijke sterrenrestaurants.
Het menu van Rascasse, wat Schorpioenvis betekent, kent een mooie menging van schitterende vis - en vleesgerechten waarbij het product absoluut centraal staat.
Erwin behoort tot één van de" Noordseachefs" dit wel zeggen dat er op een verantwoorde manier om wordt gegaan met onbeminde en minder bekende vissoorten en bijvangsten, gevangen door Belgische & Nederlandse vissers.
Erwin werkt tevens met heel veel respect voor de seizoenen en dat merk je in de smaakvolle bordcreaties.
In het gezellige restaurant word je op bijzonder gastvrije wijze bediend door Caroline, zij werd trouwens door GaultMillau uitgeroepen tot gastvrouw van het jaar.
Dat culinair genot vertaalt zich in een seizoensgebonden drie-, vier- of vijfgangen ontdekkingsmenu's.
Wij hopen u alvast binnenkort te mogen ontvangen.
Culinaire groeten,
Caroline en Erwin
Onze kaart en menu's gaan met de seizoenen mee, deze wijzigen om de 6-tal weken.
Om op de hoogte te blijven kunt u zich altijd inschrijven via onze nieuwsbrief of ons volgen via Facebook en Instagram.
Op de vaste kaart is er een beperkte keuze tussen een 3-tal voorgerechten (vanaf €23.50), 3-tal hoofdgerechten
(vanaf €30.50) en een 6-tal desserten (vanaf €12.00).
Wij vragen om het menu te nemen voor het volledige gezelschap.
Vanaf 7 personen vragen wij voor één van onze menu's te kiezen.
Wijzigingen/allergieën/zwangerschappen dient men op voorhand door te geven.
3-4 gangen MENU (3-4 gangen menu NIET OP VRIJDAGAVOND EN ZATERDAGAVOND)
3-4 gangen menu €52.50 - €65.00
Inclusief wijn €70.50 - €90.50
All in €86.50 - €106.50
DEGUSTATIE MENU
6-gangen €77.50
Inclusief wijn €117.50
All in €132.50
Indien er aanpassingen gewenst zijn, moet dit op voorhand doorgegeven worden zo heeft iedereen het naar wens.
Wij serveren geen veganistische gerechten.
Voor het ogenblik kunt u geen gebruik maken van onze traiteur dienst.
De wijnkaart is een mooie selectie van zowel klassiekers als nieuwkomers.
Omdat de aroma's en het aanbod van deze goddelijke drank eindeloos zijn,
worden er ook suggestiewijnen per fles en per glas geserveerd. Dit als alternatief van een huiswijn.
Caroline en Erwin Denys Claeys
Kalmthoutsesteenweg 121
2950 Kapellen
Tel: +32 3 297 94 29
Email: info@restaurantrascasse.be
Facebook / Instagram
Nieuwsbrief
Lunch op woensdag tot en met vrijdag:
12:00 tot 13:00
Diner op woensdag tot en met donderdag:
18:30 tot 20:00
Diner op vrijdag en zaterdag:
19:00 tot 20:00
De zaak sluit uiterlijk om 16:00 en om 24:00
Zondag, maandag, dinsdag & zaterdagmiddag
Woe 1 mei
Woe 8- 9 mei
Vrijd middag 1 november (avond geopend)
Zond 21 juli t.e.m. di 13 augustus
Zond 22/12 t.e.m. 07/01 (traiteur dienst op 24/12
Beste gasten,
Onze laatste werkweek gaat van start. Vanaf woensdag 15 augustus zijn we weer open en staan we klaar om jullie te verwelkomen.
Speciaal voor de week van Moederdag serveren we een heerlijk plateau fruits de mer menu, zowel ‘s middags als ‘s avonds. Dit feestelijke menu begint met smaakvolle hapjes en sardines vooraf, gevolgd door een rijkgevulde plateau met kreeft, krab, oesters, garnalen, mosselen en meer lekkers uit de Noordzee.
We sluiten af met een klassieke dame blanche om de avond of lunch zoet te eindigen.
Let op: gedurende deze week serveren we enkel dit speciale menu, aanpassingen zijn niet mogelijk. Reserveer hier alvast je tafel om verzekerd te zijn van een plekje.
Deze week gaan we eindelijk nog eens gebruik kunnen maken van ons terras.
We kijken alvast enorm naar uit om jullie te verwelkomen!
Jaarlijks verlof:
Van 21 juli t.e.m. 14 augustus
Moederdagmenu:
Van woensdag 15 augustus t.e.m. zaterdag 17 augustus
Zowel tijdens de lunch als diner serveren tijdens deze week enkel een plateau fruits de mer menu aan €90p.p.